Vanaf welke leeftijd worden de Nanoblocks aangeraden.

De leeftijdsgrens van Nanoblocks

Leuk voor jong en oud.
Een vraag die wij regelmatig gesteld krijgen is: “Is mij kind van x jaar oud op een goede leeftijd om met Nanoblocks te spelen”. Natuurlijk willen wij het liefste aan iedereen, jong of oud, onze geweldige nanoblocks bouwsets verkopen. Dit is dan ook voor ons een hele lastige vraag om te beantwoorden. Toch gaan we het proberen!

Niet ieder kind heeft heeft de zelfde verfijnde motoriek op een bepaalde leeftijd, sterker nog als marketeer bij Nanobrick.nl moet ik met mijn 30 jaar bekennen dat ik veel kinderen van 10 jaar oud heb gezien die een stuk makkelijker alles in elkaar zettend dan ik zelf, ondanks mijn jaren ervaring! Stiekem geef ik hier de kleine vingertjes waarmee je gemakkelijker de bouwpakketten in elkaar zet de schuld, maar diep van binnen weet ik heel goed dat mijn motoriek gewoon héél erg slecht is.

Wees gerust, ik zal niet verder afdwalen door memory lane maar direct met een beter antwoord komen. Op onze website geven wij als advies aan dat de Nanoblocks geschikt zijn voor kinderen vanaf 13 jaar, dit is echter een indicatie. Een feit is dat Nanoblocks een stuk kleiner zijn dan lego. Het kleinste Nanoblockje is 1x1mm waar dit bij lego op 8x8mm ligt. Hierdoor is het bouwen een stuk moeilijker gemaakt.

Ons advies is dan ook om zelf een goede schatting te maken of uw kind er aan toe is om de wereld van de Nanoblocks te ontdekken, niemand kent zijn kind tenslotte beter dan de ouders zelf.

Klein geleerd is groot gedaan.

Misschien is het een leuk idee om eerst met een klein bouwset te beginnen met een gemakkelijke moeilijkheidsgraad. Deze gemakkelijke bouwpakketten kunt u hier vinden. Mochten deze bouwsets uw kind gemakkelijk afgaan en vindt hij/zij het verschrikkelijk leuk om deze in elkaar te zetten, dan kan er altijd gekeken worden naar een groter bouwpakket met een hogere moeilijkheidsgraad. Onze shop heeft gelukkig een zeer gemakkelijk te gebruiken filterfunctie waarbij u kunt filteren op moeilijkheidsgraad.

 

De waardering van www.nanobrick.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.9/10 gebaseerd op 275 reviews.